werk_aan_de_vecht030029.jpg werk_aan_de_vecht030028.jpg
Pagina:
I
I
Op 5 augustus 2016 is Hanno Dissen overleden
Hanno was een gedreven vrijwilliger van Werk a/d Vecht met een grote kennis van de natuur.
Wij zullen zijn inbreng en inzet missen.
 
werk_aan_de_vecht030026.jpg werk_aan_de_vecht030025.jpg werk_aan_de_vecht030024.jpg werk_aan_de_vecht030023.jpg werk_aan_de_vecht030022.jpg werk_aan_de_vecht030021.jpg werk_aan_de_vecht030020.jpg
Ons bereikte het treurige nieuws dat onze trouwe werker en materialenman Hans Dickhoff op zaterdag 21 januari 2017 is overleden. Wij waren er wel van op de hoogte dat het de laatste tijd steeds slechter ging met Hans, maar deze ontwikkeling komt als een klap binnen. Onze gedachten en blijken van medeleven gaan uiteraard uit naar zijn vrouw Elly en familie. Wij zullen Hans in herinnering houden als een aimabel en toegewijd lid van Werk aan de Vecht!

15 maart 2017
We hebben een treurbeuk geplant voor Hans bij de Bosvijver op het landgoed Gunterstein.
Aanwezig waren familie, vrijwilligers van de woensdaggroep op Gunterstein en van Werk aan de Vecht.
Rond de boom hebben Arnold en Bertien een toespraak gehouden en Koos las een gedicht voor “ Le Sacre du Printemps” naar Igor Strawinsky. Tot slot sprak Elly een dankwoord uit.
De treurbeuk als symbool voor de waardering en nagedachtenis van Hans kan nu groeien op een prachtige plek in het park, waar het ontwerp van de Engelse landschapsstijl van Copijn weer in ere wordt hersteld.
werk_aan_de_vecht030007.jpg
Dit jaar vieren we onze afsluiting van het seizoen 2016-2017 op kasteel Loenersloot. Op het programma staan ontvangst met koffie en gebak, een rondleiding door het kasteel, een lunch en een rondleiding door het park.
Ook partners zijn uitgenodigd en al met al zijn we met een groep van ruim 20 personen.
De weersverwachting maakt de buitenlunch spannend. Er zijn mogelijk flinke buien voorspeld, waardoor steeds de vraag is of we wel of niet tenten moeten opzetten. Uiteindelijk blijkt dat nodig, maar gelukkig heeft Utrechts Landschap 2 tenten die zeer snel op te zetten zijn.
We worden in 2 groepen rondgeleid door het kasteel.
Het kasteel dateert ongeveer uit 1250. Begonnen met alleen een donjon (toren) In de loop der tijden is er veel aan- en bijgebouwd, maar ook veel afgebroken. Het is van een verdedigingsfort tot een woonhuis geworden.
Wat betreft de geschiedenis van de bewoners worden 3 namen genoemd: Splinter van Loenersloot (14de eeuw), Strick van Linschoten (18e eeuw) en barones Van Nagell - Martini Buys. Zij was de laatste bewoonster, een bijzondere persoonlijkheid en overleed in 1997. Daarna is het kasteel in beheer gekomen van het Utrechts Landschap.
Pronkstukken van het kasteel zijn de behangsels, de toren, de keuken en sowieso is de grotendeels oorspronkelijke inrichting de moeite waard.
Na de rondleiding door het kasteel genoten we een heerlijke buitenlunch onder het afdak van twee tenten.
Na de lunch krijgen we een rondleiding door het park. Het kasteelpark is rond 1797 aangelegd door de landschapsarchitect Gijsbert van Laar. Van Laar en kenmerkt zich door besloten Engelse Landschapsstijl. We wandelen langs kronkelende waterpartijen, over bruggetjes, over heuveltjes en zien prachtige doorkijkjes. Door de vele soorten bomen en struiken heeft het park een zeer verrassend karakter.
Ongeveer half vier is de rondleiding afgelopen en na deze zeer aangename dag keert ieder weer zijns/haars weegs.